Dexia Bank België wordt maandag officieel Belfius Bank
Foto: belga
De vennootschapsnaam ’Dexia Bank België’ verdwijnt maandag definitief: voortaan is er sprake van ’Belfius Bank’. Dat maakte de bank donderdag bekend in een persbericht. Het gaat om een nieuwe stap in de transformatie van de sinds oktober vorig jaar genationaliseerde grootbank.

Dexia Bank België kwam na de ontmanteling van Dexia in handen van de Belgische overheid. Om elke verwarring met de noodlijdende restbank te vermijden, werd gekozen voor een nieuwe naam. Sinds 1 maart van dit jaar was de merknaam ’Belfius’ in het straatbeeld te zien, inclusief nieuw logo.

Maar achter de schermen was de vennootschapsnaam nog niet gewijzigd. Dat gebeurt op 11 juni. De nieuwe officiële naam is ’Belfius Bank’ in het Nederlands, Engels en Duits of ’Belfius Banque’ in het Frans.

De klant zal dit concreet merken doordat heel wat producten en diensten vanaf dan van naam veranderen. Zo zullen rekeningafschriften en alle nieuwe contracten de naam Belfius dragen.
 
Bestaande contracten met Dexia-logo blijven rechtsgeldig
 
De bank merkt hierbij wel op dat bestaande contracten met het Dexia-logo volledig rechtsgeldig blijven. Ook de betaalkaarten zullen het nieuwe Belfius-logo krijgen. De oude kaarten blijven geldig tot de eindvervaldag.
 
Telebankieren, spaarrekeningen, verzekeringsproducten en pensioenspaarfondsen zullen vanaf 11 juni de naam ’Belfius’ in hun naam opnemen. Ook voor kasbons verdwijnt het oude ’Dexia’.
 
Een heleboel dochterondernemingen en diensten veranderen eveneens van naam. ’Dexia Auto Lease’ wordt ’Belfius Auto Lease’, ’Dexia Insurance Belgium’ wordt ’Belfius Insurance Belgium’ en ’Deximmo’ wordt ’Belfius Immo’. Het call center wordt omgedoopt in ’Belfius Contact Center’.
 
Aantal namen blijft onveranderd
 
Een aantal namen blijft wel onveranderd, zoals Crefius, DVV Direct, Corona Direct en de beleggingsfondsen die worden beheerd door Dexia Asset Management.
 
Klanten hoeven niets te ondernemen in verband met de aanpassingen en kunnen met hun vragen terecht op het gratis nummer 0800/99.491.