CGKR dient opnieuw klacht in tegen Belkacem
Foto: BELGA
Het Centrum voor Gelijkheid van Kansen en voor Racismebestrijding gaat opnieuw een klacht indienen tegen Fouad Belkacem van Sharia4Belgium, wegens een mogelijke inbreuk op de antidiscriminatiewet.

 Het CGKR meldt dat het kennis heeft genomen van de aanhouding van Belkacem. De organistatie gaat bovendien het beeldmateriaal bestuderen waarin de woordvoerder opnieuw zou aanzetten tot geweld tegenover niet-moslims.

'Het huidig wettelijk kader laat toe om op te treden tegen dergelijke strafbare feiten', meldt CGKR-directeur Jozef De Witte. 'Het Centrum dient daarom een klacht in, zodat de politie en het parket deze zaak verder onderzoeken.'

Het CGKR diende al meermaals een klacht in tegen Sharia4Belgium, onder meer wegens homofobe uitspraken en het aanzetten tot haat, geweld en discriminatie tegenover niet-moslims.

Belkacem werd begin mei door de correctionele rechtbank van Antwerpen veroordeeld voor het aanzetten tot haat tegen niet-moslims en het belagen van Frank Vanhecke, de weduwnaar van Marie-Rose Morel. Het CGKR meldt zich toen burgerlijke partij gesteld te hebben.