Philippe Collin: 'Marc Wilmots was onze eerste keuze'
Foto: Photo News
Marc Wilmots wordt de nieuwe coach van de Rode Duivels en was volgens Philippe Collin, de voorzitter van de technische commissie van de Belgische voetbalbond, vanaf het begin de eerste keuze.

'Na het vertrek van Georges Leekens hebben we besloten om in alle rust na te denken, maar na zondag besloten we om snel te handelen en de geruchten over de komst van Eric Gerets de kop in te drukken', verklaarde Collin woensdag op een persconferentie.

'Enkel kwestie van tijd'


'Ik ben ervan overtuigd dat onze timing goed is. De voorbije weken kregen we kritiek te slikken omdat we geen toenadering zochten tot Gerets of Preud’homme, of dat we niet alle opties onderzocht hebben. Sommige kandidaturen waren van hoge kwaliteit, maar de keuze om Marc aan te stellen als bondscoach werd nooit in twijfel getrokken. De twee vriendschappelijke interlands zijn nooit een examen geweest. De bekendmaking was enkel een kwestie van tijd.'

'Kent project door en door'

'Wilmots kent ons project door en door. Al tweeënhalf haar werkt hij er mee aan. Hij kent alle spelers en hun kwaliteiten, weet perfect hoe de spelers voetballen bij hun club. Hij was ook de eerste keuze van de spelersgroep en ten slotte leek hij ons vanaf het eerste moment dat hij Leekens verving de ideale T1', besloot Collin.


 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in