Je hebt fysieke boeken achter je gelaten en bent overgeschakeld op digitale e-books, maar je mist de geur van een gedrukt boek? Paper Passion biedt de oplossing.

Paper Passion is een geur van parfumeur Geza Schoen, die voor dit project samenwerkte met mode-icoon Karl Lagerfeld en uitgever Gerhard Steidl. Deze drie boekenliefhebbers willen de karakteristieke geur van gedrukte boeken in een flesje bottelen. 

'De geur van een pas gedrukt boek is de beste geur in de wereld', laat Lagerfeld optekenen. Paper Passion wil de glorieuze sensualiteit van boeken vieren, op een moment dat veel mensen zich net afkeren van boeken.

Tenzij je graag naar boeken geurt, is het geen aanrader om jezelf te besprenkelen met Paper Passion. Je kan dit parfum verstuiven in je leesruimte, of je digitale boekenlezer bij de aanvang van elke leessessie een vleugje Paper Passion meegeven.

Het parfum Paper Passion is te koop voor 88 euro en zit verpakt in een stijlvol gedrukt boek, met teksten van onder meer Karl Lagerfeld en Günter Grass.