Bezoek de online expo van Chanels 'Little Black Jacket'
Foto: thelittleblackjacket.chanel.com
Vorig jaar kondigde Karl Lagerfeld het boek 'Little Black Jacket' - een hommage aan het iconische tweedjasje van zijn modehuis Chanel - al aan, in maart volgde een expo in Tokio. Volgende week verhuist de tentoonstelling naar New York, maar voor een preview dichter bij huis kan u vanaf nu ook op de website van het modehuis terecht.

De website fungeert als een digitale expo, waar zowel een greep uit de beelden, onthullende blikken achter de schermen van de fotoshoot als de klassieke making-of van het Chaneljasje te zien zijn. Het digitale platform blijkt een stijlvolle website in zwart-wit (hoe kan het ook anders?) en zal regelmatig geüpdatet worden.

Hommage aan Coco's jasje

Karl Lagerfeld stelde het fotoboek 'Little Black Jacket' samen als hommage aan het iconische tweedjasje van 'zijn' modehuis Chanel. Daarvoor fotografeerde hij een selectie van mooie en modieuze vrouwen, zowel modellen als muzen. Onder anderen Poppy Delevigne, Alexa Chung en Sarah Jessica Parker poseerden gewillig voor zijn lens. Lagerfeld maakte de foto's voor het boek overigens zelf - sinds 1987 schiet hij alle beelden voor Chanel - en kreeg bij de styling hulp van Carine Roitfeld, de gewezen hoofdredactrice van de Franse Vogue

Het boek ligt dit najaar in de winkels: wie de foto's in première wil zien moet naar Tokio of New York afzakken. Of u surft dus gewoon naar deze website, dat kan ook.