Leidde sms van leider Sharia4UK tot rellen in Molenbeek?
Foto: BELGA
Anjem Choudary, de leider van Sharia4UK (Groot-Brittannië), heeft vorige week vanuit Londen opgeroepen om 'gepaste acties' uit te voeren in Molenbeek wegens het oppakken van een vrouw die een niqab droeg. Dat schrijft knack.be. Het arresteren van de vrouw zorgde voor heel wat ophef en rellen.

Choudary stuurde donderdagvond rond 20u30 een sms om 'gepast te reageren' voor wat er gebeurd was met de vrouw in niqab. Onder andere Jan Stevens, een Belgische journalist, kreeg die sms, omdat hij na een eerder contact in zijn gsm-lijst staat.

Choudary was hard in zijn sms. 'Vandaag (donderdag) werd een moslima die een niqab droeg, gearresteerd door de Belgische politie. In het politiekantoor werd ze uitgekleed voor andere mannen en vertelden ze haar dat ze beter af was in Guantanamo. Ze werd geslagen en moest naar het ziekenhuis. Moslims zullen gepast reageren. Als je informatie wil, bel dan naar het nummer ***.', was de boodschap van de leider van Sharia4uk.

'Het is goed mogelijk dat Fouad Belkacem van Sharia4Belgium aangevuurd werd door Choudary', zegt Stevens. 'Belkacem kijkt op naar Choudary. Choudary roept vaak op om te betogen en Belkacem is iemand die naar hem luistert.'

Choudary ontkent de feiten.