Parket voert opsporingsonderzoek naar optreden Sharia4Belgium in Molenbeek
Foto: IMAGEGLOBE
Naar aanleiding van de onlusten donderdag- en vrijdagavond in de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek, heeft het Brusselse parket beslist een opsporingsonderzoek te openen naar Sharia4Belgium. Dat meldt het parket maandag. Het parket zal onder meer onderzoeken of er sprake is van bendevorming, maar zal ook bekijken of er weerspannigheid is gepleegd of aangezet is tot rellen.

Donderdag- en vrijdagavond kwam het aan het politiecommissariaat in de Briefdragerstraat, in Sint-Jans-Molenbeek, tot confrontaties tussen de ordediensten en woedende actievoerders. Die kwamen protesteren tegen de identiteitscontrole en arrestatie van een jonge vrouw in nikab donderdagochtend. Bij die tumultueuze arrestatie raakten de jonge vrouw zelf en twee vrouwelijke politieagenten gewond.

De jonge vrouw bleek deel uit te maken van de extremistische organisatie Sharia4Belgium en het waren leden van die organisatie die donderdag- en vrijdagavond actie voerden.

Zondagavond werden bovendien dertien leden van de organisatie opgepakt toen ze zich hardhandig verzetten tegen een identiteitscontrole. Naar aanleiding van al die incidenten heeft het parket nu een opsporingsonderzoek gestart.