Het lid van Sharia4Belgium dat zondagavond werd opgepakt in Sint-Jans-Molenbeek, is door de onderzoeksrechter aangehouden. Dat is maandagavond uit goede bron vernomen. De 21-jarige man, die beschuldigd wordt van aanzetten tot rellen en slagen en verwondingen aan agenten, verschijnt vrijdag voor de raadkamer.

De man was één van de dertien leden van de extremistische organisatie die zich zondagavond in een theehuis in de Molenbeekse Ribaucourtstraat bevond toen de politie daar binnenstapte en hun identiteiten wilde controleren. De dertien weigerden dat en het kwam tot een schermutseling waarbij de politie uiteindelijk de overhand haalde en de leden van de extremistische organisatie kon oppakken.

Twaalf personen werden administratief aangehouden en na enkele uren vrijgelaten, de dertiende werd gerechtelijk aangehouden. Hij zou aangezet hebben tot rellen en slagen hebben uitgedeeld aan politieagenten. De man raakte bij zijn arrestatie ook gewond toen hij met zijn hoofd tegen het trottoir botste.