Mail bevatte vooral inhoudelijke kritiek op CD&V
Ingrid Lieten lekte per ongeluk de partijstrategie Foto: belga
De SP.A geeft de bewuste mail niet vrij. Wel mochten verschillende media de mail inkijken. Ook De Standaard.

De SP.A wil de mail waarover gisteren en vandaag heisa bestaat, niet publiek maken. De partij nodigt wel alle media uit om de mail te lezen. Ook De Standaard was uitgenodigd.

Het is een zakelijke opsomming van de SP.A-argumentatie tegen Uplace, meldt Standaard-journalist Wim Winckelmans. 'Het is vooral een zakelijk-technische uitleg. Er staan geen beledigingen in.'

Ingrid Lieten moest op de regeringsvergadering vrijdag duidelijk maken dat haar partij niet van idee was veranderd rond Uplace. De SP.A-strategie was de CD&V de schuld te geven van het ontspoorde dossier. 

Zou moest Lieten haar collega Crevits aanwrijven dat ze te weinig werk had gemaakt van de ontsluiting van het terrein. het kabinet-Crevits had zijn werk niet goed gedaan.

Maar ook de CD&V-ers Kris Peeters en Joke Schauvliege hadden volgens de interne SP.A-mail hun werk niet goed gedaan. Peeters omdat hij brownfieldconvenanten voorstelt alsof er niets meer mag aan worden gewijzigd. Procedures zijn er enkel nog 'voor de gallerij'. Schauvliege wordt verweten dat ze duidelijke adviezen naast zich neerlegt.

Op zich is dit allemaal niet zo erg. Al blijft het dom dat een strategische mail nog tijdens de vergadering bij de 'tegenstanders' terechtkomt.

Bij CD&V doet men de hele geschiedenis af als een storm in een glas water.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig