Tom Barman en Stef Kamil Carlens op benefiet voor Ademloos
Foto: Lazy Friday
Stef Kamil Carlens (Zita Swoon Group) organiseert op 22 september een benefietconcert voor de Antwerpse burgerbeweging Ademloos.Dat schrijft Gazet Van Antwerpen.

Op zaterdag 22 september nodigt Carlens onder meer Tom Barman, Helmut Lotti, Raymond van het Groenewoud en Internationals uit in De Roma in Borgerhout.

De vzw Ademloos pleit nog altijd voor het behoud van het Meccanotracé. Dat moet er voor zorgen dat bij de uitbreiding van Antwerpse ring de snelweg verder van de stad komt te liggen.

Carlens wil met het benefiet zijn publieke steun uiten voor het Meccanotracé en de vzw Ademloos. Ten tijde van het Oosterweelreferendum zong Carlens samen met Raymond Van het Groenewoud ook al het protestlied de Wappersong.

'Geen stemadvies'

Carlens ontkent in de krant resoluut dat hij stemadvies geef. "Dit benefiet is bedoeld als een signaal naar alle politici, zowel links als rechts. Wie na de verkiezingen aan de macht komt, moet werk maken van een leefbare stad." Aan politieke zijde zijn Groen en PVDA+ voorstander van het tracé. De andere partijen hebben hieromtrent nog geen standpunt ingenomen.

6 jaar geleden, bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006, organiseerde Tom Barman in Antwerpen, Gent, Brussel en Charleroi de 0110-concerten tegen onverdraagzaamheid.