Twee Windows 8-tablets van Acer
Het toetsenbord van de Iconia W510 laat zich helemaal naar achteren klappen. Foto: acer
Nu Windows 8 de voltooiing nadert, duiken ook de eerste tablets op met Windows 8. Op de Computex-beurs toont Acer alvast twee nieuwe modellen.

Computex, de grootste Aziatische electronicabeurs, is deze week van start gegaan. Verwacht wordt dat er heel wat nieuwe toestellen getoond zullen worden die in de loop van dit jaar hun weg naar de winkelrekken vinden. Acer is alvast een van de eersten die met concrete plannen voor Windows 8-tablets komt. De Iconia W510 en de Iconia W700. 

De Acer Iconia W510 is een 10-inch tablet die uitgebreid kan worden met een toetsenbord dat het batterijleven moet opkrikken tot een stevige 18 uur. Handig is ook dat de scharnieren van dat toetsenbord je toelaten om het zelfs helemaal achter de tablet te klappen.

De W700 is dan weer een formaatje groter (11,7 inch) en komt met een speciale multifunctionele dock die je toelaat om de tablet op veel verschillende manieren te gebruiken en op een tafel neer te poten. De Acer Iconia W700 heeft drie usb-poorten en ondersteunt multitouch met tien vingers.

Prijzen van deze nieuwe Windows 8-tablets zijn nog niet bekend, en het is ook niet duidelijk of deze tablets in België verkrijgbaar zullen zijn - een zinnetje dat we de komende week allicht wel vaker zullen moeten gebruiken als het gaat over aankondigingen op Computex.