Vlaams CD&V-minister Joke Schauvliege vindt het "jammer" dat de scherpe mail van het kabinet-Lieten (sp.a) gelekt is naar de pers, nadat het incident op de ministerraad vrijdag al was uitgepraat.

"Dat is slecht voor iedereen", zei ze maandagochtend op de VRT-radio. "Dit is slecht voor wat de mensen denken over de politiek, wat zo nog eens wordt versterkt."

Sp.a-minister Ingrid Lieten stuurde vrijdag - opnieuw - een scherpe mail naar een fout adres. Dit keer was minister-president Kris Peeters (CD&V) kop van jut én indirect bestemmeling. De mail belandde bovendien in zijn mailbox middenin het crisisberaad over de houding van Lieten rond Uplace.

Schauvliege weet naar eigen zeggen niet wie de mail lekte. Voor haar is alles in elk geval vrijdag al uitgepraat. "We gaan ook verder met deze Vlaamse regering", klonk het nog, nadat oppositiepartij Open Vld eerder op de dag al een "rode kaart" vroeg voor Lieten en de sp.a.

Voor staatssecretaris voor CD&V Servais Verherstraeten is het vooral de sp.a die orde op zaken zal moeten stellen. Als federaal regeringslid wilde hij verder geen commentaar kwijt op het incident tussen zijn Vlaamse collega’s.
 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig