Van Rouveroij: 'Peeters is geen regeringsleider, maar een scheidsrechter'
Sas van Rouveroij (rechts), hier samen met Lode Vereeck (LDD) Foto: bdw
Sas van Rouveroij, fractieleider van Open VLD in het Vlaams Parlement, is niet verbaasd over het nieuwe incident rond Ingrid Lieten. "Dit is symptomatisch voor de Vlaamse regering", klonk het in De Ochtend op Radio 1.

De fractieleider herinnerde aan eerdere mail-incidenten met Ingrid Lieten (SP.A) en Philippe Muyters (N-VA). 'Ik heb de indruk dat minister-president Kris Peeters eerder een scheidsrechter is dan een regeringsleider. Alleen trekt Peeters geen rode kaarten. Dat zelfrespect lijkt Peeters niet te hebben. Ik vind dat Lieten en de SP.A-coalitiepartner nu wel een rode kaart verdienen.'

Volgens van Rouveroij moet Peeters nu beslissen of hij met deze ploeg kan verder gaan, maar wordt het alleszins niet makkelijk. Peeters moet zich afvragen of hij met deze regering nog een beleid kan neerzetten die naam waardig.

'We zitten met een regering die niet in staat lijkt keuzes te maken. En die keuzes zijn nodig om ruimte te creeëren om de immense uitdagingen waar Vlaanderen voor staat aan te pakken. Als hij met deze ploeg niet verder kan besturen, moet hij zijn ploeg herschikken,' aldus de Gentenaar.

Volgens de Open VLD-politicus maakt Peeters een spreidstand die zelfs Kim Clijsters zou doen wankelen. Hij erkent dat onenigheid binnen een coalitieploeg kan, maar stelt vast dat er binnen de Vlaamse regering ook een gebrek aan wederzijds respect voor de coalitiepartners is.

'Er wordt blijkbaar heel misprijzend over mekaar gedacht en gesproken, en dat is geen basis om een goed bestuur neer te zetten', besluit van Rouveroij.

 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig