Radiopresentator Tomas De Soete en nieuwsanker Freek Braeckman gaan samen een nieuw laatavondprogramma presenteren op één, ter vervanging van De Laatste Show. Dat maakte het duo vrijdagochtend bekend tijdens het radioprogramma 'Tomas staat op' op Studio Brussel.

Het duo zal een avondshow presenteren op één, van maandag tot donderdag. Dat houdt wel enkele gevolgen in. De Soete zal met onmiddellijke ingang stoppen met zijn ochtendshow 'Tomas staat op' op Studio Brussel. Vrijdag 1 juni werd dus zijn laatste ochtendshift. Ook Freek Braeckman zal na de zomer zijn huidige job als nieuwsanker bij de VRT stopzetten. 'Ik kan niet anders, als ik met jou moet samenwerken', grapte Braeckman. 'Nee, het is gewoon niet combineerbaar. Het journaal presenteren en daarnaast ook een avondshow, dat lukt niet. Maar soms moet je ja zeggen als er iets interessants passeert', aldus het nieuwsanker. 

Eén-netmanager Jean Philip De Tender spreekt van een 'unieke tandem'. 'Ze hebben beide een verschillende achtergrond en een andere stijl - de een wat meer journalistiek, de andere wat meer rock & roll.'

Een startdatum voor de nieuwe avondshow is nog niet bekend. Studio Brussel maakte intussen wel bekend dat Sam De Bruyn en Roos Van Acker vanaf maandag 4 juni de ochtendshow zullen presenteren. 

Niet eerste StuBru-overstap

Tomas De Soete is niet de eerste StuBru-presentator die de overstap maakt naar tv. In maart maakte radiostem Sofie Lemaire bekend dat ze de overstap maakt naar productiehuis Woestijnvis. 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig