De Standaard wint 'app van het jaar'
Foto: De Standaard
De Standaard heeft donderdag op de 'app van het jaar'-verkiezing de publieksprijs gewonnen met de app 'Standaard Digitale edities'. De juryprijs was voor 'myShopi', een digitaal boodschappenlijstje voor smartphones. De awards werden uitgereikt door de website 'The Mobile Revolution' in de Kinepolis te Leuven.

Het is de eerste maal dat de er in Vlaanderen een award voor de beste apps wordt uitgereikt.. De Standaard valt meteen in de prijzen met de publieksprijs 'app van het jaar'. Via de app biedt De Standaard zijn krant aan op iPad en iPhone. Voor de iPad lanceerde De Standaard vorig jaar een speciale tablet-versie van de krant. Dagelijks worden nu ruim 6.000 kranten op deze app gelezen. De app werd ontwikkeld door Twipe Mobile.

Op de tweede plaats vinden we de 'Mobile Banking app' van KBC terug waarmee je van op je smartphone financiële transacties kunt uitvoeren. De derde plaats bij de publieksprijs is voor myShopi, een digitaal boodschappenlijstje voor smartphones.

De 'Collect & Go app', waarmee Colruyt de online winkelen-service aanbiedt op smartphones, eindigt op de vierde stek. De vijfde plaats is voor de 'MyViking app' van gsm-operator Mobile Vikings. 

Het digitale bootschappenlijstje van myShopi won op deze allereerste editie van 'app van het jaar' de juryprijs. 

Eind 2011 werd de site van De Standaard ook al verkozen tot 'Site van het jaar' door het magazine Clickx. De Standaard Online kreeg, samen met Coolblue, de prijs van de vakjury.