Rob Vanoudenhoven bezorgd over toekomst gehandicapten
Foto: put
Vzw Onafhankelijk Leven wil mensen met een handicap een stem geven in het debat over hun toekomst. Daarom lanceert ze een campagne 'Onze toekomst, uw zorg'. Die krijgt de steun van Rob Vanoudenhove, tv-presentator en papa van de twaalfjarige Emma, die ook een handicap heeft.

De campagne werd gelanceerd in de aanloop naar een tweedaags colloquium georganiseerd door het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin. Dat wil een maatschappelijk debat op gang brengen over de toekomst van de gehandicaptenzorg in Vlaanderen. Doel is in de eerste plaats een maatschappelijk vlak te creëren bij de brede samenleving. Daarnaast wordt bekeken hoe de zorg concreet vernieuwd kan worden.

De mensen zelf moeten uiteraard ook een stem krijgen in het debat. Vandaar de campagne. 'Het gaat ten slotte over wie ons in bed steekt en om hoe laat. Het gaat over of we kunnen gaan werken, met wie we samenwonen. Of onze kinderen naar de school om de hoek kunnen en of ze straks mee met ons naar het rusthuis moeten verhuizen', luidt het.

Via de campagnewebsite OnzeToekomst  krijgen mensen de kans om hun bezorgdheden te uiten en stellingen te beantwoorden.