Dit weekend wordt in Silverstone de tweede wedstrijd van de Blancpain Endurance Series gereden. De eerste wedstrijd in Monza werd volledig gedomineerd door de Belgische teams die het hele podium voor hun rekening namen. De zege was toen voor het Marc VDS Racing team met als rijders de Belgen Bas Leinders, Maxime Martin en de Fin Markus Palttala (BMW Z4).

'Met twee zeges eind vorig seizoen en in de openingswedstrijd dit seizoen winnen we drie keer op rij', zegt Bas Leinders. 'Ik denk dat we ook dit weekend bij de favorieten horen. Makkelijk zal het niet zijn want er is nu meer druk maar team en rijders zijn intelligent genoeg om daar mee om te gaan.'

Laurens Vanthoor staat op een voorlopig tweede plaats in het kampioenschap en krijgt in zijn Audi R8 Edward Sandström en Andrea Piccini naast zich.

Koen Wauters is samen met Anthony Kumpen en Karl Wendlinger opnieuw van de partij met de KRK Mercedes SLS AMG GT3. In de openingswedstrijd eindigden ze als derde. Net als Monza is ook Silverstone een nieuwe omloop voor Wauters. 'Afgelopen maandag zijn we gaan testen op Silverstone', zegt Wauters. 'Het was een zeer nuttige maar tegelijk ook een moeilijke werkdag. Het duurde een tijdje voor ik het circuit echt kon doorgronden. Maar ik denk dat ik het nu toch al wel een beetje onder de knie heb en dat is geruststellend met oog op de wedstrijd van zondag. Ik voel me nu toch iets meer op mijn gemak. We stonden op het podium in Monza en je wil toch niet slechter doen dan je eerste resultaat. Karl en Anthony zijn de betere rijders en hebben pakken meer ervaring op dit circuit. Zo komt automatisch de druk op mijn schouders maar ik heb daar geen probleem mee en kan er goed mee om.'

Het wordt dit weekend opnieuw drummen met 57 ingeschreven wagens. De wedstrijd wordt zondagnamiddag gereden en duurt drie uur.