Oppositiepartij Open Vld zal de resolutie rond het Handvest voor Vlaanderen niet mee ondertekenen, maar sluit niet uit dat het de tekst finaal toch zal steunen na een parlementair debat. Dat heeft Open Vld-fractieleider Sas van Rouveroij woensdag aan Belga gezegd.

Open Vld is als enige oppositiepartij door de Vlaamse meerderheid (CD&V, sp.a, N-VA) in beperkte mate geconsulteerd geweest bij het opstellen van het Vlaamse Handvest.

"Er is in november 2011 een gesprek geweest met Vlaams minister-president Kris Peeters. We hebben toen onze opmerkingen geformuleerd. Er zou toen nog een terugkoppeling volgen, maar dat is niet meer gebeurd. We betreuren dat", aldus van Rouveroij.

Van Rouveroij benadrukt dat zijn partij niet gekant is tegen een Handvest. "Maar we willen het debat in het parlement aangaan. Een aantal van onze suggesties, bijvoorbeeld het voorstel van de ’golden rule’, is overgenomen. Maar we hadden nog meer bemerkingen. We willen daarover het debat aangaan in het parlement en dat debat zal ons finale standpunt bepalen", aldus van Rouveroij.
 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig