'Google-bril hopelijk voor volgend jaar'
Foto: google
Google Glass, het experiment van Google dat het internet in een bril verwerkt, wordt steeds concreter. Google-topman Sergey Brin toonde een prototype tijdens een interview en hoopt het gadget volgend jaar te kunnen lanceren.

Het is niet de eerste keer dat een prototype van Google Glass opduikt. De voorbije weken worden prominente Google-medewerkers wel vaker in het wild gespot met het gadget op hun neus, en op Google+ staat ook een fotoalbum van een Google Glass Walk.

Google-oprichter Sergey Brin schijnt zijn Google-bril enkel nog af te nemen als hij gaat slapen, en dus had hij het gadget ook bij tijdens een interview met Current TV. Meer nog: presentator Gavin Newsom mocht de bril ook even dragen, en kwam zo meer te weten over de bediening ervan.

Die gebeurt namelijk met een trackpad aan de zijkant van de bril. Brin had met de bril een foto gemaakt van Newsom, en bladerde vervolgens naar een fotogalerij met een aanraakvlak aan de zijkant van het apparaat. Hoe Brin de foto had gemaakt met de bril, wilde hij evenwel niet zeggen - wij gokken dat dat gebeurt met een bepaalde oogbeweging.

De Google-topman hoopt om de bril in de loop van volgend jaar te lanceren, maar benadrukt dat dat echt nog niet zeker is. 

De aflevering van Current TV wordt komende vrijdag uitgezonden, maar de producent gaf al een kort fragment vrij van het interview met Sergey Brin.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig