'Blote Benen' bombardeert juni tot rokjesmaand
Foto: shutterstock
'Blote Benen' roept vrouwen op om tijdens de maand juni complexloos rokjes te dragen. Op een blog en facebookpagina geven bekende en onbekende Vlamingen, zowel mannen als vrouwen, hun reacties en ervaringen.

'Het idee is ontstaan op het werk na de actie 'Dagen zonder Vlees', aldus de Gentse Nike Annys. 'Ik draag bijvoorbeeld altijd broeken omdat ik eczeem heb aan de benen, maar vanuit de gedachte dat iedereen mooi is, hoef ik me eigenlijk niet te schamen.'

Vrouwen hebben inderdaad maar al te vaak excuses om zich toch maar niet aan een rokje te wagen: dikke benen, witte melkflesbenen, lelijke knieën, gezwollen enkels, cellulitis, spataders, en ga zo maar verder. 

Spelregels voor de blote benen-actie zijn er niet, verplichtingen evenmin. 'Je hult je in een rokje zo vaak je wil, maar hoe vaker je gerokt gaat, hoe meer punten je scoort op de vrouwelijkheidscurve.'

Op de blog Blote Benen vinden vrouwen stijltips, raad van een huisarts en een kinesist, een weerbericht (wordt het morgen rokjesweer?), maar ook een rubriek over de geschiedenis van de rok. Dagelijks verschijnt er op de website ook een bericht over rokken en alles wat er verband mee houdt.  

Presentatrice Eva Daeleman en schrijfster Anne Provoost engageerden zich voor de actie, maar ook nieuwsanker Freek Braeckman en acteur Robrecht Vanden Thoren laten de komende weken weten wat ze van het initiatief vinden.

Mme Zsazsa schenkt onder de deelnemers een aantal boeken 'Allemaal Rokjes' weg.
Meer informatie ook op de facebookpagina van Blote Benen.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in