Rob Vanoudenhoven weer op zondagavond op VRT
Foto: vrt
Rob Vanoudenhoven presenteert voor het eerst sinds zijn overstap naar VTM weer een programma op Eén. Vanaf 10 juni is hij elke zondagavond te zien in de zomerquiz 'Taxi Vanoudenhoven'.

Rob Vanoudenhoven doorkruist Vlaanderen dertien weken met een taxi en pikt ondertussen nietsvermoedende mensen op. Zij krijgen dan de keuze: weer uitstappen en een echte taxi bellen of meerijden en mogelijk geld verdienen.

Tijdens een ritje van tien kilometer stelt Vanoudenhouven zijn passagiers tien vragen. Eén fout antwoord ziet Rob nog door de vingers en de deelnemers mogen ook één keer raad vragen aan een voorbijganger. Als de deelnemers echter een tweede fout maken, moeten ze onverbiddelijk uit de taxi, waar die zich op dat moment ook bevindt.

Hoeveel kan je winnen?

Met 'Taxi Vanoudenhoven' valt maximaal 2.100 euro te winnen, maar daarvoor moet je wel alle vragen correct beantwoorden. De eerste drie vragen leveren elk 50 euro op, de volgende drie 100. Vraag 7 tot en met 9 zijn al goed voor 200 euro per stuk. Na vraag 9 krijg je een keuze: uitstappen en het gewonnen geld meenemen of gaan voor het risico. Wie vraag 10 juist beantwoordt, verdubbelt namelijk zijn geld. Wie het fout heeft, verliest alles.

Vanoudenhoven

Het is voor het eerst sinds zijn overstap naar VTM in 2005 dat Rob Vanoudenhoven weer een eigen programma presenteert op Eén, de zender waar hij doorbrak met programma's als 'Alles kan Beter' en 'De XII werken van Vanoudenhoven'.