De tien gevaarlijkste steden ter wereld
Foto: Shutterstock
Niet alle reislustigen willen constant op het strand liggen tijdens hun zomervakantie. Sommigen onder hen willen iets spannends beleven. Maar in deze steden is de spanning levensgevaarlijk. Een overzicht van de bestemmingen waar je momenteel beter niet naartoe reist.

Bogota, Colombia
Deze stad lokt veel toeristen, maar het is een must om in de veilige zones te blijven. Daarbuiten heerst er drugshandel en rebelleren extremistische groeperingen tegen de regering.

Ciudad Juárez, Mexico
Hier heeft drugsgeweld extreme proporties aangenomen. Ongeveer een derde van alle drugsgerelateerde moorden in Mexico gebeurt in Ciudad Juárez. Ook in Nuevo Laredo, in de noordoostelijke Mexicaanse deelstaat Tamaulipas, ben je allesbehalve veilig. In april werden hier nog 23 lijken gevonden, waarvan er 14 onthoofd waren.

Rio de Janeiro, Brazilië
Carnaval, prachtige stranden… Rio lijkt perfect voor zonnekloppers die van feesten houden. Maar 's nachts kom je beter niet buiten. Vooral niet in de armere wijken, waar veel gewetenloze criminelen rondlopen.

Mogadishu, Somalië
In deze stad zijn er geen wetten, wat tot een totale chaos leidt. Volgens de weinige Westerse toeristen die er al zijn geweest, vind je hier de mooiste stranden ter wereld. Deze bieden bovendien makkelijk toegang tot indrukwekkende koraalriffen.

Caracas, Venezuela
Zowel overdag als 's nachts worden mensen hier beroofd. En de politie heeft de stijgende criminaliteit helemaal niet onder controle.

Grozny, Tsjetsjenië, Rusland
In 2006 kwam er een einde aan de gevechten tussen de deelrepubliek en Rusland, maar helaas vinden er op deze plek nog veel georganiseerde misdrijven en kruimeldiefstallen plaats.

Kaapstad, Zuid-Afrika
Kaapstad zou een droombestemming zijn, ware het niet dat je er zonder reden hardhandig wordt aangepakt als je op de verkeerde plek bent op het verkeerde moment.

Bagdad, Irak
Het politieke klimaat in Bagdad is beneden alle peil. Verschillende bendes vechten tegen elkaar en verwoesten zo hun eigen stad.

Guatemala-Stad, Guatemala
Deze mooie stad heeft helaas een slechte reputatie op het gebied van veiligheid. In bepaalde gebieden worden regelmatig mensen vermoord door bendes. Ook zakkenrollers gaan hier overal onverstoord hun gang.

San Pedro Sula, Honduras
San Pedro Sula is met een moordcijfer van 158 doden per 100.000 inwoners een van de gevaarlijkste steden ter wereld. Zelfs in de Amerikaanse risicostad New Orleans en het Iraakse Mosul vinden er minder moorden plaats.