Jurgen Verstrepen geen kandidaat bij gemeenteraadsverkiezingen
Foto: Koen Fasseur
Vlaams Parlementslid Jurgen Verstrepen (LDD) zal niet op een lijst staan bij de gemeenteraadsverkiezingen van oktober. Dat schrijft Gazet Van Antwerpen.

Volgens Verstrepen stelt LDD in Antwerpen niets meer voor en wil de partij er in zee gaan met Vlaams Belang. Een koers die Verstrepen, gezien zijn verleden bij Vlaams Belang, niet wil volgen. "Ik heb het VB verlaten omdat ik die partij te radicaal vond, en sindsdien is ze nog radicaler geworden. Daar doe ik niet meer aan mee. Maar ik zal ook niet in de weg staan," luidt het in de krant.

Verstrepen wil wel actief blijven in het Vlaams Parlement. Daar is Verstrepen de mediaspecialist van de partij. "Ik wil in 2014 proberen om opnieuw verkozen te geraken", zegt hij. "Ik weet nog niet voor welke partij, want LDD is sowieso een aflopende zaak. We zullen wel zien welke mogelijkheden er nog voor mij zijn, want door mijn foute keuze voor het VB in 2004 ben ik voor verscheidene andere partijen nog steeds verbrand."

Verstrepen werkte de voorbije maanden in alle stilte aan een eigen lijst en wilde een zetel halen in de gemeenteraad zonder lid te zijn van een partij. Volgens de politicus hebben een aantal partners in dat project afgehaakt onder druk van Vlaams Belang.

De politicus is wel nog actief als adviseur van de Antwerpse afdeling van de nieuwe Piratenpartij. "Die vertrekt niet vanuit een ideologie, links en rechts zitten er bij elkaar. Het gaat die jonge mensen vooral om een nieuw systeem van besluitvorming", zegt hij in Gazet Van Antwerpen.

Verstrepen heeft het in de krant ook even over Jean-Marie Dedecker: "Jean-Marie blijft de judocoach, die altijd en overal tegenstanders zoekt om te haten en te vloeren. Terwijl ik niet aan afbraakpolitiek wil doen, maar liever naar oplossingen zoek. Dat zal het eeuwige spanningsveld tussen ons wel hebben veroorzaakt. Plus het feit dat we natuurlijk allebei grote ego's hebben."