ANALYSE. Loodzware concurrentie voor Hazard bij Chelsea
Frank Lampard Foto: Spi / Icon Sport
Eden Hazard komt bij Chelsea in een omgeving terecht met allemaal topspelers. Ramires, Frank Lampard, Juan Mata, Florent Malouda, Salomon Kalou, Daniel Sturridge en Kevin De Bruyne (als hij niet uitgeleend wordt) zijn allemaal concurrenten voor Hazard. Het wordt vechten voor een plaatsje maar Hazard, zelfbewust als hij is, heeft daar geen schrik van. Dat bleek alleen al hoe hij deze transfersoap rekte. Een overzicht.

Ramires
25 jaar, Braziliaans international, speelt op de flank of centraal in het middenveld. Maakte zich onsterfelijk door op het veld van Barcelona de goal van de kwalificatie voor de finale van de Champions League te maken.

Ons oordeel: moeilijk uit de ploeg te spelen.

Frank Lampard
33 jaar, Engels international, aanvallende middenvelder en niet meer of minder dan een legende bij de Londense club. Enorm waardevol met veel belangrijke doelpunten.

Ons oordeel: alleen als hij aan rust toe is, speelt hij niet.

Juan Mata
24 jaar, Spaans international, aanvallende middenvelder die ook op de flank kan spelen. Daar speelde hij dit seizoen vooral. Chelsea betaalde vorig jaar 30 miljoen aan Valencia voor Mata.

Ons oordeel:
heel moeilijk uit de ploeg te spelen.

Florent Malouda

31 jaar, Frans international, gevaarlijke flankspeler die onder meer wegens blessures dit seizoen niet altijd aan spelen toekwam. De vraag is of hij dat niveau nog kan halen.

Ons oordeel: stevige maar haalbare concurrent.

Daniel Sturridge
22 jaar, Engels jeugdinternational, is oorspronkelijk een aanvaller maar door de messcherpe concurrentie ook op de flank uitgespeeld. Hij won alvast de strijd met Romelu Lukaku.

Ons oordeel: niet zo'n grote naam, maar zware concurrent.

Kevin De Bruyne
20 jaar, Belgisch international, werd deze winter door Chelsea van Genk overgenomen maar wordt wellicht nog een seizoen ergens uitgeleend. Dat is ook zijn wens

Ons oordeel: van al die namen die hier staan, de minst grote directe concurrent