In Wilrijk heeft een agressieve man zondagnamiddag enkele controleurs van De Lijn verwond. De man kon het niet verdragen dat de controleurs een opmerking hadden gemaakt over het feit dat hij zijn wagen op een busstrook parkeerde.

De controleurs stonden rond 17 uur aan de halte op de Bist ter hoogte van het KBC-kantoor te wachten op de bus. Een man parkeerde op dat moment zijn wagen op de busstrook om even het bankkantoor binnen te gaan. De controleurs vertelden hem dat hij daar niet mocht parkeren. Toen hij geen aanstalten maakte om te vertrekken, noteerden ze zijn nummerplaat.

De man vertrok uiteindelijk toch, maar keerde even later op zijn stappen terug. Hij viel één van de controleurs aan, waarop zijn collega's tussenbeide probeerden te komen. De politie werd erbij geroepen. De situatie dreigde even uit de hand te lopen toen ook de broer van de agressieveling en zijn vrienden ter plaatse kwamen. De politie kon de gemoederen uiteindelijk bedaren.

De verdachte werd meegenomen naar het politiekantoor. De controleurs - De Lijn spreekt van twee, de politie van drie - raakten lichtgewond.