Led Zeppelin wint opnieuw Classics 100 van Radio 1
Foto: getty music
Radio 1 heeft op Pinkstermaandag de Classics 100, de ranglijst van de beste pop- en rockklassiekers, bekendgemaakt. Led Zeppelin blijft onbedreigd op 1 staan met Stairway to heaven, de twee andere podiumplaatsen zijn wel voor nieuwe artiesten.

 De derde editie van deze popmonumentenstrijd werd maandag in een marathonuitzending van 9 tot 18 uur gepresenteerd door Evert Venema en Lieve De Maeyer. De Classics 100 werd de voorbije weken samengesteld door de luisteraars van Radio 1, die massaal hun lijstjes met hun vijf favoriete pop- en rockklassiekers instuurden. Aan de hand daarvan werd de rangschikking bepaald.

John Lennon maakte de grootste sprong van plaats 13 naar 2 met Imagine, terwijl Bruce Springsteen twee plaatsen steeg en zo de top drie vervolledigt met Born to Run. Ze verdringen Bob Dylan (Like a Rolling Stone) en Deep Purple (Child In Time) van het podium.

Vervolledigen de top tien: Tom Waits (Martha), The Beatles (A Day In the Life), Queen (Bohemian Rhapsody), The Beach Boys (God Only Knows) en Pink Floyd (Wish You Were Here).

Er staan slechts vier Belgische artiesten in de Classics 100: Jacques Brel (Ne me quitte pas), Raymond van het Groenewoud (Twee meisjes), dEUS (Instant Street) en Twee Belgen (Lena).