Ex-operazanger (61) geeft zichzelf aan na moord op 81-jarige vriend
Het lichaam van de 81-jarige man werd zondagmorgen ontdekt door een jogger. Foto: vtm
De 81-jarige man die zondagmorgen dood werd aangetroffen in een gracht in een bos in Zandhoven, werd gewurgd. Een 61-jarige vriend van de man stapte zondag zelf naar de politie en bekende de moord. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer in Mechelen. Die moet beslissen over zijn verdere aanhouding. De verdachte en het slachtoffer waren gewezen operazangers en al jaren bevriend met elkaar.

De 61-jarige man die de moord bekende komt uit Mariekerke, een deelgemeente van Bornem. 'Hij was al een tijdje misnoegd over hoe zijn leven verliep en had daar al meerdere discussies over gevoerd met het slachtoffer', zegt Nele Poelmans van het parket van Mechelen.

Discussie over politiek

Zaterdagavond waren de twee vrienden samen naar de Palingfeesten in Mariekerke getrokken. Daarna gingen ze nog naar de woning van de verdachte, waar ze begonnen discussiëren over politiek.

'Die discussie liep uit de hand. De verdachte duwde het slachtoffer op bed en er vielen klappen. Hij wilde naar eigen zeggen het slachtoffer tot bedaren brengen en plaatste zijn handen rond diens nek. De man is blijven duwen en zo is het slachtoffer overleden. De autopsie bevestigt dat het slachtoffer gewurgd werd', aldus Nele Poelmans.

Lichaam gedumpt in gracht


Na de moord legde de verdachte het lichaam van zijn vriend in de koffer van zijn wagen. Hij reed naar Zandhoven en dumpte het lichaam daar in een uitgedroogde gracht langs de Voort, een bosweg tussen Pulderbos en Viersel.

Zondagmorgen werd het lichaam al ontdekt door een jogger. Nadat de verdachte zondag via de media vernam dat het lichaam was gevonden, trok hij naar de politie om zichzelf aan te geven.