Twitter helpt verdwaalde kindjes terugvinden
Bezorgde ouders kunnen via Twitter hun verdwaalde kroost terugvinden. Foto: nmi
De politie van Blankenberge gebruikt dit weekend voor het eerst de sociale media om verloren gelopen kinderen terug bij hun ouders te brengen. Tijdens het drukke Pinksterweekend liepen op het strand van Blankenberge al zeventig kinderen verloren.

De politiezone Blankenberge-Zuienkerke maakt naast haar eigen website sinds kort ook gebruik van socialenetwerksites om berichten en oproepen aan de bevolking te verspreiden. Er zijn daartoe speciale accounts aangemaakt op Facebook en Twitter (te volgen via @PZBlankenberge).


Afgelopen Pinksterweekend heeft de politie voor het eerst Twitter ingezet om verloren gelopen kinderen terug te vinden. ‘Gisteren hebben wij gezien dat onze berichten op Twitter daarover massaal worden geretweet’, zegt Philip Denoyette, woordvoerder van de politie.

‘Dat is dus onze bedoeling: dat die berichten massaal gedeeld worden en de kinderen snel teruggevonden worden.’ In het drukke verlengd weekend liepen op het strand al zeventig kinderen verloren, heel veel volgens de politie. Alle kinderen kwamen uiteindelijk weer bij hun ouders terecht.