Adem Ljajic maakt voorlopig geen kans meer op een selectie voor de nationale ploeg van Servië. Bondscoach Sinisa Mihajlovic heeft beslist de middenvelder voortaan te weren omdat hij voor de interland tegen Spanje weigerde het volkslied mee te zingen, zo maakte de Servische voetbalbond maandag bekend.

Mihajlovic is pas een week in functie als bondscoach van het Servische team. Een van zijn eerste beleidsdaden bestond erin de spelers een gedragscode te laten ondertekenen die hen verplicht het volkslied mee te zingen.

Ljajic lapte de regel zaterdag voor de match tegen Spanje, die Servië met 2-0 verloor, aan zijn laars en werd zondag op het matje geroepen. Tijdens dat gesprek zei de 20-jarige middenvelder van Fiorentina dat hij 'om persoonlijke redenen' ook in de toekomst het volkslied niet wil meezingen. Daarop besliste Mihajlovic hem vanaf nu uit de kern te laten.

'De deur naar de nationale ploeg is nog niet definitief gesloten. Maar pas wanneer hij coach Mihajlovic op de hoogte brengt dat hij zijn positie verandert, kan hij weer worden geselecteerd', zo klinkt het maandag in een bondsmededeling.

Servië is een tegenstander van België in de voorronde van het WK 2014.