Zanger Patrick Riguelle op SP.A-lijst in Mechelen
Foto: VUM
Zanger Patrick Riguelle, bekend van De Laatste Showband, komt in oktober op voor SP.A in Mechelen. Dat maakte hij maandag samen met zijn goede vriendin en eerste schepen Caroline Gennez bekend.

Riguelle (50) woont al dertien jaar in Mechelen en is vooral bekend als zanger in de vaste band van de talkshow ‘De Laatste Show’ op één, die in maart ten einde liep. Hij wil zich vooral toespitsen op het cultuurbeleid en zo van Mechelen de cultuurstad maken die ze verdient te zijn.

Als kandidaat wil hij cultuur meer zichtbaar maken. ‘Er zijn enorm veel muziekgroepen in Mechelen, maar ik zie die nauwelijks optreden in de cafés en clubs die er zijn’, zegt hij. Volgens hem kan ook de infrastructuur beter.


‘Ik ken Caroline Gennez al jaren en bestookte haar dan ook regelmatig met allerlei ideeën rond stedelijk cultuurbeleid’, zegt hij. ‘Het huidige cultuurbeleid is soms te mainstream en te weinig gedurfd. Er is voldoende potentieel in deze stad, maar getalenteerde artiesten moeten we structureel ondersteunen.’


Naast Riguelle staat er met presentatrice Tine Van den Brande nog een bekend gezicht op de SP.A-lijst in Mechelen. Lijsttrekker Caroline Gennez gaat de concurrentie aan met huidig burgemeester Bart Somers (Open VLD).