Metallica sluit Werchter Boutique af
Metallica-frontman James Hetfield Foto: Koen Bauters
Maandagavond heeft de Amerikaanse rockband Metallica Werchter Boutique afgesloten. Het gaat om het eerste van drie popfestivals die de komende maand plaatsvinden in het Festivalpark in Werchter. Werchter Boutique staat dit jaar in het teken van hard rock en metalmuziek met Metallica als headliner. Alle 52.000 tickets zijn al weken uitverkocht. Vanwege het warme weer hebben de organisatoren extra maatregelen genomen.

Metallica speelde maandagavond onder meer hun album 'Metallica' uit 1991, ook gekend als The Black Album, dat beschouwd wordt als hun 'magnum opus'. Op de affiche van Werchter Boutique 2012 prijkten ze naast Ghost, Soundgarden, Mastodon, Channel Zero en Gojira.

Vanwege de hitte moesten de organisatoren extra maatregelen genomen. Zo werd aan de inkom gratis drinkwater uitgedeeld en ook op het festivalterrein zelf was gratis water beschikbaar. 'Festivalmedewerkers trekken bovendien met grote tubes zonnecrème op het festivalterrein rond om iedereen de kans te bieden zich in te smeren', aldus Claes.

Werchter Boutique is het eerste van een drieluik van festivals in Werchter. Op zaterdag 23 juni volgt TW Classic met Lenny Kravitz, Sting, De Kreuners, Kaiser Chiefs, Amy Macdonald, 't Hof van Commerce en The Scabs. Van 28 juni tot en 1 juli is er dan nog Rock Werchter met als headliners The Cure, Pearl Jeam, dEUS, Editors en Red Hot Chilli Peppers. Ook Rock Werchter is al uitverkocht.