Sol Campbell: 'Blijf weg van het EK, je zou in een kist kunnen eindigen'
* Foto: *
Voormalig voetbalinternational Sol Campbell waarschuwt Engelse supporters voor racisme en geweld in de EK-gastlanden Polen en Oekraïne. Hij adviseert supporters thuis te blijven en niet af te reizen naar het Europese voetbaltoernooi. 'Blijf thuis, kijk op TV. Ga er niet heen. Je zou zomaar in een kist terug kunnen komen', zegt Campbell tegen de BBC.

De oud-verdediger is het ook niet eens met de toewijzing van het toernooi aan de twee gastlanden. 'Ik denk dat de UEFA het verkeerd heeft gedaan. Ze hadden tegen die landen moeten zeggen: Als jullie het toernooi willen hebben, los dan die problemen op. Zolang we geen duidelijke verbetering zien, krijgen jullie de organisatie van dit prestigieuze toernooi niet. Dan verdienen jullie dat niet.'

Campbell kondigde begin mei zijn pensioen aan. Tussen 1992 en 2011 speelde hij 646 officiële wedstrijden voor vijf verschillende clubs. Hij speelde achtereenvolgens voor Tottenham Hotspur, Arsenal, Portsmouth, Notts County, opnieuw Arsenal en Newcastle United. Het afgelopen seizoen zat hij zonder club. Campbell won twee keer het kampioenschap van Engeland, speelde 73 interlands en nam deel aan drie wereldkampioenschappen.