Coulibaly ruilt AA Gent voor Beerschot
Elimane Coulibaly Foto: Photo News
Elimane Coulibaly tekende maandagochtend een contract van drie seizoenen bij Beerschot, meldt Sport/Voetbalmagazine. De Senegalese aanvaller verlaat transfervrij AA Gent.

De 32-jarige Coulibaly legde een contractverlenging van de Gentenaren naast zich neer. 'Eerst voor een jaar en daarna voor twee jaar, maar nog altijd aan de voorwaarden van het contract dat ik drie jaar geleden tekende toen ik van KV Kortrijk kwam als doublure voor Zlatan Ljubijankic', zegt hij.

'Dat vond ik geen goed signaal nadat ik drie jaar het beste van mezelf had gegeven, twee keer topschutter was geworden en daarmee had bijgedragen aan het behalen van de tweede plaats, het winnen van de beker en de kwalificatie voor de poules van de Europa League.'

Constructieve toekomst

Naast België waren er nog diverse aanbiedingen. 'Ik kreeg ook voorstellen uit China, Saudi-Arabië en Turkije, maar ik ben niet het type dat uitsluitend naar daar gaat om er voor drie maanden of een jaar geld te pakken. Wat Beerschot mij voor drie jaar biedt, is heel positief en heel constructief voor mijn sportieve toekomst en mijn privéleven.'

'Voor het eerst aangetrokken als basisspeler'

'Voor het eerst in mijn carrière word ik bij een eersteklasser binnengehaald als basisspeler. Ik ben aangetrokken om belangrijk te zijn in de opbouw van de ploeg, voor de spelers die er zijn en voor diegenen die er nog zullen bij komen', aldus de Senegalees nog.

'Miste respect bij Gent'

'Direct voelde ik er een groot respect voor mij, een groot vertrouwen in de speler die ik ben en een volledige acceptatie van de persoon die ik ben. Niets is belangrijker dan dat, des te meer omdat ik dat het voorbije seizoen bij Gent bij sommigen wat gemist heb', besluit Coulibaly.