Hazard bevestigt: 'Ik speel volgend jaar voor Chelsea'
Foto: Photo News
Eden Hazard speelt volgend seizoen voor Chelsea. Dat heeft hij zelf bevestigd via twitter. 'Ik speel volgend jaar voor de winnaar van de Champions League', stuurde Hazard vanavond de wereld in. De Rode Duivel maakt daarmee een einde aan een transfersoap die de internationale voetbalwereld maanden in de ban hield. Hazard legt aanbiedingen van onder andere Manchester United en City naast zich neer.

Op zijn Twitter liet de Rode Duivel vandaag al verstaan dat hij de knoop had doorgehakt. 'Dag iedereen. Voilà, ik heb mijn keuze gemaakt. Afspraak deze namiddag. Groetjes', klonk. En de keuze van Hazard viel dus uiteindelijk op Chelsea. Om 21u40 volgde dan eindelijk de definitieve bevestiging: 'I'm signing for the champion's league winner', maakte hij zijn keuze voor Chelsea duidelijk.

De 21-jarige Hazard speelde sinds 2005 voor de jeugd van Rijsel, dat hem bij AFC Tubeke opmerkte. In 2007 kwam hij er in het eerste elftal. De voorbije twee jaar werd hij tot Speler van het Jaar verkozen in de Fanse Ligue 1. Naar verluidt legde Chelsea 40 miljoen euro op tafel voor de transfer. Dat maakt van Hazard de duurste Belgische voetballer in de geschiedenis. .

Bij Chelsea wordt hij ploegmaat van Lukaku, De Bruyne en Courtois. De toekomstige collega's van Hazard zullen echter volgend seizoen worden uitgeleend aan een andere Europese subtopper.

Hazard, momenteel nog speler van het Franse Lille, bereidt zich met de Rode Duivels voor op de oefeninterland van zaterdag in en tegen Engeland.