Kris Peeters duwt CD&V-lijst in Puurs
Foto: BELGA
Vlaams minister-president Kris Peeters is bij de lokale verkiezingen op 14 oktober lijstduwer in Puurs.

Peeters wil in zijn thuisgemeente de CD&V-campagne actief ondersteunen. 'Vlaanderen investeert in de gemeenten, zonder betutteling. Wij vertrouwen op het lokale gezonde verstand'.

In Puurs, waar Koen Van den Heuvel burgemeester is, pakt CD&V uit met dertien nieuwe kandidaten. Ze doen allemaal voor het eerst mee aan de verkiezingen. 'Naast een aantal mensen met ervaring, moeten de nieuwe mensen kleur geven aan Puurs', zegt Van den Heuvel. Ondanks de vele nieuwe gezichten vreest lijsttrekker Van den Heuvel geen stemmenverlies voor zijn partij.

3.333 uur

Op de tweede kandidaten van CD&V in Geel blikte Peeters vooruit naar 14 oktober. 'Nog 3.333 uur. Zolang scheidt ons nog van 14 oktober. Ook in deze uren zullen wij aan de mensen bewijzen dat CD&V de enige juiste keuze is.' Volgens hem moet CD&V van niemand schrik hebben 'omdat wij resultaten kunnen tonen en omdat wij nooit schrik hebben om de handschoen op te nemen en zaken te realiseren.'

Ook CD&V-voorzitter Wouter Beke gooit trouwens bij de gemeenteraadsverkiezingen zijn gewicht in de schaal. Beke is lijsttrekker in zijn thuishaven Leopoldsburg en hoopt de burgemeesterssjerp binnen te halen. De grootste concurrentie voor Beke komt van huidig burgemeester Erwin Van Pée (SP.A).