Bij een ongeval op de autosnelweg in India zijn maandag minstens 27 mensen omgekomen. De slachtoffers keerden net terug van een huwelijksfeest, zegt de politie.

Het ongeluk deed zich voor in het gebied Khalapur, 80 kilometer ten oosten van Mumbai. Een bestelwagen reed er in op een stilstaande bus. Daarbij vielen naast 27 doden ook 28 gewonden.

'Onder de slachtoffers bevinden zich zeven kinderen die jonger zijn dan 14 jaar', verklaart een lokale politieagent aan de telefoon.

'De meeste slachtoffers overleden ter plaatse. De groep keerde terug van een huwelijksfeest dat plaatsvond in een buitenwijk van Mumbai', klonk het nog.

De twee bussen die de gasten van de bruiloft opnieuw naar huis moesten brengen, stonden op het moment van het ongeval aan de kant van de weg geparkeerd. Een van de bussen had een lekke band gekregen en was gestopt. Daarna was ook de andere bus gestopt en waren de inzittenden uitgestapt.

De achterste bus werd geramd door een ander voertuig en klapte op de voorste bus. De mensen die waren uitgestapt werden tussen de beide bussen verpletterd.