Het onderzoek naar fraude in het Italiaanse voetbal blijft voor beroering zorgen. De politie viel nu binnen op het trainingskamp van de nationale ploeg, waar de kamer van international Criscito werd doorzocht.

Maandag voerde de politie over het hele land een reeks huiszoekingen uit. Daarbij werden negentien mensen gearresteerd, onder wie de aanvoerder van Lazio Rome Stefano Mauri.

Verhoor Criscito

De speurders vielen ook binnen in het trainingskamp van de Squadra Azzurra in Coverciano, waar de nationale ploeg zich voorbereidt op een vriendschappelijke interland met Luxemburg op dinsdag, in de aanloop naar het komende EK in Polen en Oekraïne. Ze verhoorden er international Domenico Criscito. De verdediger speelt nu aan de zijde van Nicolas Lombaerts voor Zenit Sint-Petersburg maar voetbalde tot 2011 voor Genoa.

Verwijderd uit EK-selectie

Volgens de openbare aanklager betrof de inval enkel Criscito, en wordt geen enkele andere speler van het nationale team geviseerd. Volgens de manager van Criscito is de speler 'verbaasd over deze beschuldigingen, die hij ontkent'. Toch is Criscito al uit de Italiaanse EK-selectie gezet, volgens de Italiaanse voetbalbond 'om hem alle kansen te geven zijn naam te zuiveren.'

De actie, omgedoopt tot operatie Last Bet (laatste gok), kaderde in het grootschalige onderzoek naar wedstrijdvervalsing in het Italiaanse voetbal.