Belgische 4x200 meter vrije slag plaatst zich voor Olympische Spelen
Foto: Photo News
Het Belgisch estafetteteam is op de Europese zwemkampioenschappen in het Hongaarse Debrecen vierde geworden in de finale van de 4x200 meter vrije slag.

Dieter Dekoninck, Glenn Surgeloose, Louis Croenen en Pieter Timmers zwommen de afstand in 7:15.58 en bleven daarmee zeven honderdsten onder de door het BOIC gevraagde limiet om deelname aan de Olympische Spelen.

Om ook effectief naar Londen te mogen, moeten de Belgen op 31 mei nog in de top vier van een ranglijst met de nog niet gekwalificeerde landen staan. Dat is in principe een formaliteit, want België voert de ranglijst momenteel aan.

België kon rekenen op een sterke Timmers, die met 1:46.90 de snelste tijd van alle slotzwemmers liet optekenen. Dekoninck startte in 1:49.91, Surgeloose had 1:48.91 nodig, Croenen 1:49.86. Zaterdagochtend hadden Yoris Grandjean, Surgeloose, Croenen en Timmers met 7:19.48 ook in de reeksen de vierde tijd gezwommen.

Eerder plaatste België zich ook in de 4x100 meter vrije slag al voor de Olympische Spelen. Individueel hebben Fanny Lecluyse, Kimberly Buys, François Heersbrant en Brian Ryckeman (open water) een ticket voor Londen op zak. .