Adecco-baas biedt verontschuldigingen aan voor 'ongelukkige' uitspraken
Patrick De Maeseneire. Foto: © BDW
Patrick De Maeseneire, de CEO van uitzendbedrijf Adecco, biedt in een brief zijn verontschuldigingen aan aan de vakbonden voor zijn uitspraken over het afschaffen van het dubbel vakantiegeld en de eindejaarspremie. Dat meldt De Wereld Morgen.

Patrick De Maeseneire, de CEO van uitzendbedrijf Adecco, had in april op Kanaal Z duidelijk gemaakt dat hij vreesde dat België over een paar jaar wegzakt in een Griekenland-scenario. Daarom moest er volgens hem dringend iets gebeuren. Om die discussie op gang te brengen, schuwde hij de controversiële voorstellen niet: 'Waarom stellen we het dubbel vakantiegeld en de eindejaarspremie niet in vraag?', klonk het.

Die uitspraken werden hem zwaar aangerekend en hij kreeg meteen uit verschillende hoeken te horen dat iemand die zelf al jaren in Zwitserland woont en een loon van 3,2 miljoen opstrijkt niemand de les moet spellen als het op besparen aankomt.

Nu is De Maeseneire iets gematigder: 'Vanuit mijn positie als internationaal manager wou ik mijn persoonlijke visie geven over hoe ik België zie evolueren in vergelijking met andere ons omringende landen, nu en in de toekomst', citeert De Wereld Morgen hem uit een brief aan de vakbonden. 'Mijn boodschap is er één van bezorgdheid om onze maatschappelijke positie op een aantal vlakken te vrijwaren en te verbeteren.'

Hij geeft wel toe dat zijn voorbeelden 'ongelukkig' waren. 'Ik begrijp dat die tot scherpe reacties geleid hebben en ik wens mij hiervoor tegenover u te verontschuldigen, aldus De Maeseneire in de brief die De Wereld Morgen te pakken kreeg.


Volgens Geert Van Broeckhoven, marketing manager van Adecco, hebben de betrokken partijen de excuses in de brief aanvaard.