Na zomers weekend terug frisser weer
Foto: fvv
Het blijft zaterdag droog en zonnig. Er staat een matige, aan zee een vrij krachtige oostenwind. De maxima bedragen 22 tot 26 graden. Vanavond is het zonnig en ideaal terrasjesweer. De nacht verloopt helder. De minima schommelen tussen 11 en 14 graden.

Zondag beleven we een zonovergoten eerste pinksterdag. Aan het eind van de namiddag kunnen er enkele stapelwolken tevoorschijn komen. Een enkeling zou, zeer plaatselijk, tot een bui kunnen doorgroeien.

Er waait een matige noordoostenwind. De maxima variëren van 22 tot 27 graden. Hou dus zowel zaterdag als zondag rekening met een zeer hoge UV-index. Binnen de kortste keren kunnen bij een onbeschermde huid verbrandingsverschijnselen optreden.

Ook tweede pinksterdag wordt warm met flinke zonnige perioden. De maxima lopen op tot 19 graden aan zee, 24 graden in het binnenland en 27 graden in de Kempen.

Vanaf dinsdag is er meer bewolking, een toenemende kans op wat regen of enkele buien, en een flinke daling van de temperatuur. In de tweede helft van de week schommelt het kwik overdag nog tussen 13 en 17 graden.