Thibaut Courtois stond zoals aangekondigd tussen de palen in de oefenwedstrijd van de Rode Duivels tegen Montenegro (2-2). Kort na de rust werd de doelman van Atletico Madrid wegens een knieblessure vervangen door Jean-François Gillet.

'Tijdens de eerste helft ben ik bij het uittrappen door mijn knie gezakt. Ik koos ervoor om toch nog verder te spelen na rust, maar na vijf minuten werd de pijn heviger', legde Courtois uit. De Rode Duivel laat maandag een scan nemen.

'Wat de wedstrijd betreft vind ik het 2-2 gelijkspel een terecht resultaat, ondanks het feit dat we de ganse wedstrijd wisten te domineren. De Montenegrijnen speelden een vrij verdedigende partij, waardoor we een match kregen zonder veel tempo. Het is bijzonder jammer dat we al na vijf minuten een tegendoelpunt moesten slikken, want buiten twee saves bij een paar afvallende ballen heb ik amper werk gehad. Op 2 juni moet Engeland zich met het oog op zijn EK-deelname bewijzen voor eigen publiek, hopelijk krijgen wij daar de kans om te laten zien hoeveel talent onze ploeg bezit.'