Wilmots: Kompany vroeg gesprek met alle verdedigers'
Foto: BELGA
Bondscoach ad interim Marc Wilmots was ondanks het 2-2 gelijkspel van de Rode Duivels vrijdag tegen Montenegro toch tevreden over het niveau van de Belgen.

'Achteraan zijn er fouten gemaakt, daar moet je geen grote trainer voor zijn om dat te zien. We kregen met de vroege 0-1 al snel een tegenslag te verwerken', begon Wilmots de analyse van zijn eerste interland als bondscoach. 'Bij die treffer mag de bal nooit tussen de centrale verdediger (Alderweireld) en de rechtsback (Odoi) komen. Er werd te laat gereageerd en een topspits als Vucinic maakt zoiets koelbloedig af', klonk het.

'We moeten leren uit onze fouten. Ik sprak met Vincent Kompany en hij vroeg om met alle verdedigers een gespek te hebben over onze manier van verdedigen. We gaan dat ook doen.'

'Hazard heeft rol goed vervuld'

'Ik heb een heel goede Kevin Mirallas en Dries Mertens gezien en Eden Hazard heeft zijn rol op de nummer tien goed vervuld. Zijn solo's kwamen er niet altijd uit, maar hij probeerde het wel. In de tweede helft had ik gevraagd om de partij meer te controleren en de bal in de ploeg te houden. Dat lukte en we waren een paar keer dicht bij de 3-1. Het resultaat had beter gekund, maar dat zou niets veranderen aan mijn gevoel. Het niveau was zeker niet slecht voor een oefenduel op het eind van het seizoen', aldus Wilmots, die nog meldde dat Nicolas Lombaerts en Thibaut Courtois een knieblessure opliepen in de eerste helft.