Broccolisoep met hennepzaad
Foto: ivan put

Ingrediënten (voor 4 personen):


2 el boter
1 ui
1 teentje knoflook
1 stuk prei
500 g broccoli
1,5 l havermelk
2 blokjes groentebouillon
1 blaadje laurier
3 el havervlokken
Haverroom
1 el hennepzaad per persoon

Bereiding:

1. Snijd de ui in stukjes en plet de knoflook. Verhit de boter en fruit de ui en de knoflook.

2. Snijd de steeltjes van de broccoli en snijd de prei in stukken. Fruit even mee. Voeg de havermelk, de bouillonblokjes en het blaadje laurier toe. Laat 20 minuten koken op een zacht vuurtje.

3. Voeg de havervlokken toe en laat even mee koken. Verwijder het laurierblaadje en mix de soep. Voeg een scheut haverroom toe. Serveer met de hennepzaadjes.