Genieten op zondag met gratis muzikale picknick Côté Jardin
Vorig jaar werd er ook gedanst op Côté Jardin Foto: Dominique Dierick
Na het succes van vorig jaar keert de gratis muzikale picknick van Côté Jardin zondag terug naar de tuinen van de Bijloke in Gent. Het festival is meteen ook een voorproefje van het nieuwe seizoen.

Côté Jardin wist vorig jaar 5.000 bezoekers te lokken en met het stralende weer in het vooruitzicht belooft de opkomst zondag niet veel lager te liggen. Het tuinfeest start om 11.30 uur met een van de meest intrigerende blazersserenade van Mozart gebracht door I Solisti del Vento.

Daarna volgt nog aangename Spaanse instrumentale muziek uit de 16de en 17de eeuw, jazzy deuntjes, een schitterende orkestsuite van Händel en accordeonmuziek. De avond wordt afgesloten om 19.00 uur, met een optreden van Taraf de Bruxelles, een opwindende Balkan Gypsy band.

Tijdens Côté Jardin kunt u als eerste tickets of een keuzeabonnement voor het nieuwe seizoen van het Bijloke Muziekcentrum kopen. Zomerse hapjes en drankjes worden voorzien door de Bijloke Bistro by Coeur d'Artichaut. Bijloke Bistro verrast u met een inspirerende picknick met dagverse ingrediënten en verfijnde combinaties. Het is evenwel niet verboden om uw eigen picknickmand mee te brengen.

Côté Jardin, zondag 27 mei 2012, van 11.00 uur tot 20.00 uur in de Bijloke in Gent. Het volledige programma vindt u terug op de websiteMeer info over Bijloke Bistro by Coeur d'Artichaut leest u op www.artichaut.be.