Nieuwe revolutie bij Club Brugge: Vermant, Mariman en Verlinden weg
Mariman, Vermant en Mannaert Foto: BELGA
Club Brugge voert opnieuw een stevige wijziging door in zijn organisatie. De samenwerking met sportmanagers Henk Mariman en Sven Vermant wordt beeïndigd. Keeperstrainer Dany Verlinden wordt vervangen door een ander Club-icoon: Philippe Vande Walle. Ook Herman De Landtsheer komt de technische staf van Club Brugge versterken.

 Mariman en Vermant waren sinds begin 2011 als sportmanagers aan de slag bij Club Brugge. Ze werden door de nieuwe voorzitter Bart Verhaeghe, die een paleisrevolutie ontkende bij de West-Vlamingen, aangeduid als vervangers voor de ontslagen Luc Devroe en moesten samen met Vincent Mannaert het sportieve beleid van Club bepalen. 

Na de komst van trainer Christoph Daum, in november 2011, werden hun bevoegdheden al stevig uitgehold. Nu werd 'in onderling overleg' beslist om de samenwerking volledig te beëindigen. Lees: beide heren worden door Verhaeghe en Mannaert opnieuw aan de kant geschoven. De reorganisatie komt er exact tien dagen na de aanstelling van ex-bondscoach Georges Leekens als nieuwe trainer. Die krijgt er met Philippe Vande Walle en Herman De Landtsheer twee bekende gezichten van bij de Rode Duivels bij. Ook keeperstrainer Dany Verlinden moet dus opkrassen.

Exit Club-icoon Dany Verlinden

Dany Verlinden is een icoon van Club Brugge. Hij stond sinds 1988 onder de lat en verhuisde in 2004 naar de technische staf. Na 24 seizoenen moet hij nu naar een nieuwe werkgever op zoek. Ook zijn opvolger Philippe Vande Walle heeft een clubverleden. Hij speelde van 1980 tot 1990 en in 1999 voor blauwzwart. De 50-jarige Vande Walle is sinds 2010 ook keeperstrainer bij de Rode Duivels -een job die hij vorig seizoen combineerde met die van keeperstrainer van Bergen- en werkte dus al samen met de nieuwe clubcoach Georges Leekens.

De 53-jarige De Landtsheer wordt bij Brugge verantwoordelijk voor de coördinatie van de wedstrijdscouting en het databasebeheer. Hij was deeltijds aan de slag als Sporttechnisch Assistent bij Sporting Lokeren, een job die hij ook uitoefent bij de Rode Duivels. Net als Vande Walle zal hij zijn nieuwe taken combineren met die bij de Belgische Voetbalbond.

Club Brugge: 'Bedankt aan Sven, Henk en Dany'

'Club Brugge wil Henk Mariman, Sven Vermant én Dany Verlinden hartelijk bedanken voor hun inzet en de rijke ervaring die ze jarenlang met de club hebben gedeeld. Club wenst hen dan ook veel succes en geluk in hun verdere professionele en persoonlijke leven', staat er te lezen op de website van Club.
 

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig