Dauwen volgt Ceulemans op als trainer van Westerlo
Frank Dauwen en Jan Ceulemans Foto: PN
Frank Dauwen, de voormalige assistent-trainer van Jan Ceulemans, volgt de 'Caje' op als hoofdcoach van het gedegradeerde Westerlo. Dat bevestigde manager Herman Wijnants aan onze redactie. De 44-jarige ex-voetballer van onder andere AA Gent en Westerlo tekende een contract voor onbepaalde duur.

Barry Hulshoff wordt de assistent van Dauwen. Hulshoff was tot dusver verantwoordelijk voor de beloftenploeg van Westerlo.

Dauwen zit donderdag voor de laatste keer samen met Ceulemans, die opstapt bij de kempische club, op de bank voor de wedstrijd bij Waasland-Beveren. 'Ik heb hier vijf jaar met voldoening als hulptrainer gewerkt en heb nu het gevoel dat ik er klaar voor ben', aldus Dauwen. 

Dauwen heeft de zware opdracht om Westerlo volgend jaar terug naar eerste klasse te loodsen. 'De bedoeling is dat we meteen promoveren, ook al weet iedereen dat we niet veel spelers overhouden. Toch moet Westerlo zeker in staat zijn om meteen in de top zes van tweede klasse mee te draaien. Ik zal, wellicht samen met de ervaring van Barry Hulshoff als huidig jeugdverantwoordelijke, ook veel met de jongeren proberen te werken' ,verklaarde Dauwen ook nog aan Gazet Van Antwerpen.