Audi heeft in de 24 Uren van de Nürnburgring de bovenhand gehaald in een race die voornamelijk een strijd tussen Duitse autoconstructeurs is geworden. De fabrikant uit Ingolstadt was in de 40e editie van de 24 Uren de beste en haalde het onder andere van BMW, Porsche en Mercedes. Onze landgenoten Maxime Martin en Bas Leinders werden in een BMW Z4 knap vierde.

Audi haalde de eindwinst binnen met het kwartet Marc Basseng-Christopher Haase-Franck Stippler-Markus Winkelhock. Zij finishten als eersten op 3'35" voor hun landgenoten Chris Mamerow-Christian Abt-Michael Ammermuller-Armin Hahne (eveneens Audi). De derde plaats ging naar Pierre Käffer-Christian Frankenhout-Allan Simonsen-Lance David Arnold (Mercedes SLS), die voor de Belgen Maxime Martin en Bas Leinders eindigden. Onze landgenoten werden bijgestaan door de Fin Markus Palttala in de BMW Z4 van het team Mark VDS.

Alle Belgen haalden de finish, waardoor onze landgenoten kunnen terugblikken op een geslaagde editie. Olivier Muytjens eindigde samen met de Engelsen Bill Cameron en Willie Moore 22e in een Porsche 997, Nico Verdonck werd 24e en tweede in de GT4-klasse met een Aston Martin Vantage, en Bruno Beulen werd op zijn beurt 71e (en vierde in zijn klasse) met een BMW 325i.