Graffitikunstenaar laat zich niet doen door Marc Jacobs
Het T-shirt van Kidult Foto: Kidibult
De Franse graffitikunstenaar Kidult kon er niet meelachen toen ontwerper Marc Jacobs zijn actie gebruikte om T-shirts te verkopen. Kidult lanceert daarom een eigen gelijkaardig T-shirt, dat een pak goedkoper is dan het exemplaar van Marc Jacobs.

De artiest, die eerder al de Parijse winkels van Hermès en Céline vervuilde, spoot vorige week in grote roze letters het woord 'art' op de voorgevel van de Marc Jacobs-winkel in Soho. De modeontwerper boog het incident echter om in zijn persoonlijk voordeel en ontwierp een T-shirt met de fotoprint van het graffitiwerk, dat hij te koop aanbiedt voor niet minder dan 689 dollar (omgerekend zo'n 540 euro).

Kidult noemde Jacobs een 'kapitalistische dief' en ontwiep zelf een T-shirt met eigen foto van zijn kunstwerk en hijzelf aan het werk. Dat T-shirt verkoopt hij nu voor een luttele 6,89 euro op zijn website. Waar bij het T-shirt van Jacobs staat 'Art by Art Jacobs', zette de Franse artiest de woorden 'Not art by Kidult'.

Maar de twee zijn niet de enigen verwoed in de oorlog: grafisch ontwerper Wil Fry creëerde een T-shirt met de print van het roze Marc Jacobs-T-shirt. Dat metashirt wordt via zijn website verkocht voor 35 dollar of ongeveer 28 euro.

 

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig