Marc Wilmots voorlopig interim-bondscoach
Foto: Photo News
Marc Wilmots zal de Rode Duivels leiden als interim-coach in de westrijden tegen Montenegro en Engeland. Dat heeft Philippe Collin, voorzitter van de Technische Commissie van de voetbalbond, net meegedeeld. 'Het was niet makkelijk voor hem, maar hij heeft de Belgische ziel', aldus Collin.

Na het plotse vertrek van Georges Leekens naar Club Brugge zitten de Duivels voorlopig zonder hoofdcoach. Wilmots, die assistent was van Leekens, had de functie als interim eerst geweigerd, maar bedacht zich daarna en zal voor de oefenduels tegen Montenegro (25 mei in Brussel) en Engeland (2 juni op Wembley).

Of Wilmots nadien aan de slag blijft als bondscoach is nog onduidelijk. Philippe Collin ging op de persconferentie in het bondsgebouw de vragen over een opvolger uit de weg. 'De afgelopen dagen stelden heel wat mensen zich kandidaat, maar de zoektocht naar een nieuwe bondscoach vraagt tijd. Momenteel is er ook nog met geen enkele kandidaat gesproken', liet hij aan de verzamelde pers weten. 


Collin: 'De reactie van Gerets is positief'

De Waalse krant Sudpresse meent te weten dat Eric Gerets zo goed als zeker de nieuwe bondscoach zal worden. Vandaag liet Gerets zelf in Gazet van Antwerpen optekenen dat hij 'niet per definitie neen zou zeggen tegen het ambt van bondscoach'. 'De reactie van Gerets is positief', gaf Collin toe. 'Maar ik wil nogmaals benadrukken dat er met geen enkele kandidaat gesproken is. Mogelijk gaan we eerst nog overleggen met de spelers wie zij als de ideale opvolger van Georges Leekens zien. Het is niet uitgesloten dat Marc Wilmots in aanmerking komt, ik werk ondertussen twee jaar met hem samen en hij kent de huidige spelersgroep ten slotte door en door. Hoe dan ook is het voorbarig om nu al bepaalde uitspraken te doen, maar we willen zelf zo snel mogelijk met een oplossing zien te komen', besloot Collin.

Marc Wilmots houdt voorlopig alle opties open. 'Ofwel komt er een coach die met mij wil werken, ofwel een coach die niet met mij wil samenwerken. Ofwel word ik de nieuwe bondscoach en kies ik zelf een assistent', vertelde Das Kampfschwein.  

Wilmots maakte ook meteen de selectie bekend voor de wedstrijden tegen Montenegro en Engeland. In vergelijking met de vorige interlands zijn De Bruyne (blessure), Martens (blessure) en Ciman er niet meer bij. De nieuwe namen zijn Vossen, Benteke, Odoi en Van Buyten.


 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in