Eric Gerets heeft bij VTM gereageerd op de berichten in de Franstalige krant Sudpresse dat hij de nieuwe Belgische bondscoach zal worden. 'Ik heb nog een contract tot 2014 met een optie op een extra jaar bij Marokko en ben van plan om me daar aan te houden', vertelde de Limburger aan VTM.

'De Leeuw' wordt al jaren genoemd als coach van de Duivels, maar hield steeds de boot af. Vanmiddag werd Marc Wilmots alvast voorgesteld als interim-coach van de Duivels.

'Natuurlijk zou ik graag bondscoach van de Duivels worden, maar de timing klopt nu niet', is Gerets duidelijk. 'Voor 2014 kan ik het niet worden. Ik heb ooit één keer mijn contract verbroken (bij Al-Hilal) om privé-redenen en hield daar een héél erg wrang gevoel aan over. Dat wil ik geen tweede keer doen. Wat mij betreft zal ik mijn contract bij Marokko dus respecteren.'

Gerets: 'Er is iets te doen met deze generatie'

Op de vraag of de Belgische voetbalbond hem gecontacteerd heeft reageert Gerets ontwijkend. 'Dat doet er helemaal niet toe. Het belangrijkste is dat iederen weet dat ik iemand ben die zijn contracten respecteert. Ik ben Belg en als je zo'n lichting voetballers onder je hoede kan krijgen is dat natuurlijk leuk. Er is iets te doen met deze generatie. Van de andere kant zullen we moeten afwachten hoe alles evolueert. Ik ben niet van plan om mijn contract te verbreken', besloot Gerets.

'Op 2 en 9 juni spelen we met Marokko twee WK-kwalificatieduels (tegen Gambia en Ivoorkust, nvdr). Als dat niet goed loopt, weet je nooit wat er met mij gebeurt. Het kan snel gaan', verklaarde Gerets anderzijds vandaag in Gazet van Antwerpen.


 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in